Prețul unei cazări în Peninsula Yucatan este destul de accesibil în comparație cu alte destinații și oferă toate tipurile de cazare la care te-ai putea gândi. De la case în copaci, pensiuni și hoteluri de tip boutique până la resorturi de lux. Cel mai ieftin moment pentru a vizita Peninsula Yucatan este în afara sezonului, între iunie și noiembrie, deoarece este foarte cald și prețurile de cazare sunt semnificativ mai mici. În timpul sezonului de vârf din decembrie până în martie, prețurile cresc de până la 5 ori, iar cazarea ar trebui rezervată cu cel puțin câteva săptămâni în avans, pentru a te asigura că vei obține un preț bun.

Iată unde am ales să ne cazăm noi în Mexic:

1. Hotel Gamma Cancun Centro – Hotel 4 stele în downtown Cancun 

Prima cazare din Mexic a fost în Cancun downtown și am ales acest hotel pentru că avea review-uri bune și era aproape de stația de autobuz ADO. Patul a fost foarte confortabil, iar camera spațioasă. Pe lângă localizarea foarte bună, hotelul mai are și o terasă cu vedere asupra orașului și piscină.

Preț cazare: 77,24 euro / 2 nopți / camera fără mic dejun

2. Hotel Palacio Canton– Hotel 4 stele în Valladolid

Un boutique hotel aflat în zona centrală a orașului Valladolid, fiind aproape de orice. Tot interiorul hotelului e extraordinar de frumos decorat și ne-a plăcut mult grădina sa. Camera noastră în schimb mirosea a mucegai. Nu a fost prima dată când am pățit asta într-o țară unde umiditatea în unele momente ajunge și la 90%, cum era în zilele în care am fost noi cazați acolo. Cât am fost plecați din cameră, personalul a aerisit foarte bine camera și la întoarcere a fost mai ok, dar și a doua dimineață când ne-am trezit, am simțit un miros puternic de mucegai. Prietenii noștri au avut camere ce se pare că nu aveau această problemă. O altă problemă întâmpinată a fost micul dejun care se servea între 8 și 10, iar noi am întrebat dacă în prima zi putem mânca la 6:30, iar a doua la 7. Ni s-a spus că nu este nici o problemă, dar în prima zi nu ne-au servit cu nimic, pe motivul că nu sunt fructe. Eu pentru asta nu voi taxa cu un review negativ acest hotel, pentru că noi am dorit să mâncăm în afară orelor de mic dejun. Totuși ni s-ar fi părut mai ok să ne anunțe că nu pot să ne servească micul dejun așa devreme, înloc să ne promită invers. Per total ni s-a părut un hotel ok.

Preț cazare: 56,28 euro / 2 nopți / camera cu mic dejun

3.Hotel Maria Jose – Hotel 3 stele în Merida

Hotelul acesta ar trebui să aibă minim 4 stele. Probabil aceasta a fost cea mai bună cazare per ansamblu. Personalul a fost super amabil, fiind și singurul loc unde am lăsat bacșiș la recepție. Ne-au ajutat să închiriem o mașină la un preț foarte bun. În ultima zi ne-au ajutat să facem un mini tur pe Paseo Montejo (o stradă faimoasă din Merida) cu taxi la un preț bun. Ne-au ajutat cu multe informații legate de transport în general. Ne-au recomandat un restaurant excelent în apropiere, unde ne-am petrecut toate cele trei nopți din Merida. Micul dejun a fost extraordinar. Camera mare, spațioasă, comfortabila, internetul cel mai bun din Mexic și ceva important: presiune la duș. Am avut și aici o piscină frumoasă, dar nu am avut vreme să profităm de ea. Pe partea de prevenție COVID-19, a fost hotelul cu cele mai multe dezinfectante instalate în incinta sa. Locația hotelului e de asemenea foarte bună.

Preț cazare: 110,13 euro / 3 nopți / camera cu mic dejun

4. Casa Abanico – Casa în downtown Tulum

Casa Abanico a fost singură noastră cazare de tip casă și nu hotel. Mathieu și Aurora sunt niște gazde excelente și se poate vedea dragostea și grijă pe care au pus-o în acest loc. Clădirea lor e situată într-o grădina plină de verdeață, iar tu te simți ca în propria grădină botanică. Camera și baia sunt frumos decorate, tradițional aș spune. Am înțeles că unii turiști se plâng de zgomotul de la stradă, dar noi nu am avut probleme, mai ales că această cazare nu e la strada principală. A plouat torențial în nopțile noastre din Tulum, iar ușa, fiind din lemn s-a umflat și am rămas blocați înăuntru. Proprietarii ne-au ajutat să ieșim din cameră, iar la întoarcerea noastră în ziua aceea, ușa era reparată. De asemenea am găsit într-o zi în cameră gândaci (deși mă așteptăm la șopârle), nimic surprinzător având în vedere grădina minunată. Noi de obicei punem cu noi în excursii un Raid de băgat în priză, iar în cazul acesta, pe dimineață nu mai mișcau. Când ne-am întors din hoinăreala noastră, am observat că se făcuse curat în cameră, iar gândacii lipseau. Nota 10 la capitolul acesta. Înțelegem că există probleme acolo unde camerele sunt înconjurate de vegetație.

Preț cazare: 81,64 euro / 3 nopți / camera fără mic dejun

5. Hotel Casa de las Flores – Hotel 3 stele în Playa del Carmen

Un hotel minunat într-o clădire colonială cu o mulțime de copaci și plante. Aduce puțin și a hacienda (o veche plantație/moșie ca în telenovele). Piscina cu murala Fridei Kahlo completează frumos incinta hotelului. Camera era curată și spațioasă, iar micul patio cu masă și scaune din fața camerei îi dădea un aer romantic. Un loc ascuns departe de agitația tipică din Playa del Carmen.

Preț cazare: 104,94 euro / 3 nopți / camera fără mic dejun

6. Hotel Mittoz – Hotel 4 stele în Holbox

Hotel Mittoz este situat în centrului orașului și la doi pași de plajă, în capătul Golfului Mexic. Te impresionează cu terasa sa extraordinară cu bar, piscină și multe locuri de unde poți privi marea, precum și apusul. Fiind atât de bine situat, poți ajunge oriunde pe insulă foarte rapid. Camera noastră a fost puțin mică, dar patul era mare, dar punctul forte era balconul său cu leagăne.  Am stat acolo și ne-am relaxat, urmărind lumea de pe stradă sau ascultând muzica de la barul de lângă hotel. Acest bar organizează concerte live, iar petrecerea ține de obicei până dimineața. Din cameră se auzea zgomotul, dar noi personal nu am fost deranjați de asta. Ne place muzica latino. Pentru oamenii care se culcă devreme și caută un loc liniștit, nu aș recomanda această cazare. Ce e frumos totuși e că proprietarul te avertizează în privința muzicii și îți oferă dopuri de urechi, în caz că ești sensibil.

Preț cazare: 119,09 euro / 2 nopți / camera fără mic dejun

7. La Villa du Golf a Cancun Hotel Boutique– Hotel 4 stele în zona hotelieră Cancun  

Ultima cazare am ales-o în zona cea mai râvnită din Riviera Maya: zona hotelieră a Cancunului. Aici se găsesc toate lanțurile hoteliere mari și prețurile sunt pe măsură. Am ales un hotel boutique micuț, din nou o clădire colonială drăguță, dar cu aer franțuzesc. Cu toate că hotelul nu e în centrul zonei hoteliere, poți ajunge ușor și repede oriunde cu autobuzul (2,4RON călătoria). Camera noastră nu era mare, dar patul da, iar decorul a fost cireașa de pe tort. Parcă au știut de dragostea mea pentru Havana. Micul dejun e foarte bogat și variat, cel mai bun din Mexic și l-am servit pe o terasă frumoasă în fața piscinei. Am primit și niște ciocolată însoțită de o felicitare personalizată într-o șosetă tradițională de Crăciun. Mi s-a părut foarte frumos gestul. Super hotel; își merită banii.

Preț cazare: 70,59 euro / 1 noapte / camera cu mic dejun

Total cazări 16 nopți în Mexic: 310 euro / persoană

De remarcat e că pe timp de pandemie în toate hotelurile în care am stat s-a făcut curățenie în fiecare zi și se punea accent pe dezinfectarea oamenilor pentru a evita îmbolnăvirea.

În câteva din aceste locuri personalul nu vorbea bine engleză, așa că îți recomand să îți pregătești dinainte câteva fraze în spaniolă, pentru a te descurca la fața locului. Noi știm puțină spaniolă, doar de la telenovele și Netflix, dar ne-a prins bine în toată excursia noastră din Mexic.

8. Hotel Otopeni – Hotel 3 stele în Otopeni, lângă aeroport

Pe lângă cazările din Mexic, am mai stat câte 1 noapte la plecare și la venire în București. Hotel Otopeni e un hotel ok pentru tranzit și cel mai important e că oferă transport gratuit de la și la aeroport.

Preț cazare: 338RON / 2 nopți / camera fără mic dejun

Citește și alte articole interesante: