Spania

La vida bonita

Spania – La vida bonita

Situată în sud-vestul Europei, fiind a patra țară ca mărime de pe continent, Regatul Spaniei sau simplu Spania, este o țară plină de culoare și cea de-a doua destinație turistică din lume. Fie că vorbim de grecii antici pentru care Spania a reprezentat tărâmul unde creșteau merele de aur ale lui Hercule, sau că vorbim de arabi pentru care a reprezentat întruchiparea Raiului pe pământ, frumusețea Spaniei și așezarea geografică la răscruce între Europa și Africa, a contribuit la misterul ce o înconjoară și atrage turiștii ca un magnet. Cu orașe pline de istorie ce îmbină perfect arhitectura veche cu cea modernă, sub exteriorul ei modern, tradițiile în Spania sunt profunde iar locuitorii ei sunt pe cât de mândri de trecutul lor, pe atât de primitori și veseli.

În inima Spaniei se găsește capitala sa, Madrid, cel mai mare oraș al țării, de multe ori întrecut de faimoasa și fermecătoarea Barcelona, dar care împreună cu moderna Valencia contribuie la unicitatea și frumusețea Spaniei, atât de râvnite de către turiști, cât și de spanioli.

La sud se găsește una dintre cele mai frumoase zone ale Europei: Andaluzia. Andaluzia este o provincie încărcată cu multă istorie, unde moștenirea arabă se observă cel mai bine, deoarece zona s-a aflat sub stăpânire maură aproape opt secole. Cele trei mari orașe: Sevilia, Cordoba și Granada îmbină perfect tradiții arabe și spaniole, regiunea fiind de asemenea presărată cu multe pueblos blancos (sate albe), care de care mai frumoase. Marbella și Malaga, cele două oraşe de pe splendida Costa del Sol, rotunjesc peisajul prin atât de râvnitele plaje cu nisip fin.

Spania este binecuvântată cu coaste pitorești, atât pe partea Oceanului Atlantic de Nord cât și la Marea Mediterană și să nu uităm de arhipelagurile uimitoare ale Spaniei, cum ar fi Insulele Baleare și Canare, unde viața de noapte electrică și plajele curate sunt la mare căutare.

Diversitatea culturală, amestecul de civilizații și-au găsit aici un loc ideal și au lasat în urma lor o cultură originală și unică. Spania este cunoscută în lumea întreagă pentru ritmurile de flamenco, pentru luptele cu tauri, fotbal, plajele spectaculoase și mult soare, sangria, vinul rubiniu și paella delicioasă, iar toate acestea contribuie la conturarea unei vacanțe de neuitat în patria lui Don Quixote de la Mancha.

Citește și alte articole interesante despre Spania: