Când să mergi?

Bineînțeles răspunsul depinde de ce vrei să faci. Dacă vrei să te plimbi și să vizitezi Andaluzia, cel mai recomandat este să mergi în extrasezon adică primăvară sau toamna. Cele mai bune luni sunt aprilie-mai și septembrie-octombrie. Vara este foarte cald, totul e scump și foarte aglomerat, iar în jurul Sevillei vara temperaturile trec constant de 40 grade C în timpul zilei, iar seara nu prea coboară sub 30 grade C. Andaluzia are perioade secetoase în lunile iunie, iulie și august. Cele mai reci luni sunt ianuarie și februarie, iar decembrie este luna cea mai ploioasă. În caz că vrei să te duci la mare și să te bucuri de plaje, soare și apă caldă, cele mai recomandate luni pentru înot sunt iulie, august și septembrie.

Cum ajungi acolo?

Cele două companii low cost principale din Spania sunt Vueling și Iberia, dar din România, Wizz Air si Ryanair conectează cele două țări. Din Cluj este avion direct spre Malaga, iar din Bucureșți și se poate zbura și spre Sevilla. Fiindcă am ales să mergem în februarie, noi am mers cu escală, cursa directă de Malaga nefiind disponibilă numai vara. Variante cu avionul sunt nenumărate, trebuie doar să găsești varianta care ți se potrivește.

Pentru varianta aleasă de noi: Cluj-Dortmund-Malaga și Malaga-Bergamo-Cluj cu Wizz Air și Ryanair am plătit 700lei pentru două persoane dus-întors, bilete cumpărate cu 5 luni înainte.

Poţi căuta aici o variantă de zbor.

Rămâne și varianta cu mașina plauzibilă, în caz că vă place să conduceți și dispuneți de mai mult timp.

Călătoria prin țară

Acolo am închiriat o mașină mică prin rentalcars.com. Fusesem și în Tenerife tot cu un Fiat 500 și l-am ales și de data aceasta, fiind potrivit pentru două persoane. Mașina pentru o săptămână a costat 700lei cu asigurare completă, iar depozitul a fost 300,00 €.

În cazul în care aveți în gând să închiriați o mașină și să vă plimbați cu ea prin Andaluzia, să aveți în vedere neapărat și să verificați dacă cazările voastre oferă parcare gratis sau contra cost. În principiu, parcările sunt scumpe în Andaluzia și multe locații oferă parcări subterane sau supraterane contra cost. Pentru noi acesta a fost un criteriu important în alegerea cazărilor din Andaluzia.

Dacă nu vreți să închiriați o mașină cel mai utilizat transport public în orașe este autobuzul, iar în afara lor este trenul. Compania de căi ferate din Spania se numește RENFE. Cu toate acestea, autobuzul este cel mai ieftin mod de a călători în Andaluzia, transportul cu autobuzul fiind extrem de dezvoltat și datorită reliefului care e în principal montan. Principala companie de transport este ALSA și leagă fiecare sat și oraș din Andaluzia.

Citește și alte articole interesante despre Andaluzia: