Cu toate că majoritatea oamenilor care vizitează Andaluzia, hotărăsc să își stabilească o locație de bază de unde să facă diferite excursii, noi am făcut mai degrabă un circuit și ne-am mutat din loc în loc. Astfel noi am stat 2 nopți în Malaga (una la dus, una la întors), 1 noapte în Ronda, 2 nopți în Sevilla, 1 noapte în Cordoba, 1 noapte în GranadaOriunde ai alege să te cazezi, ai grijă să fie cât mai aproape de centrul vechi al orașului în care stai, de punctele de interes turistic și mai ales ia în considerare parcările, deoarece acestea se cam plătesc în Spania și sunt destul de scumpe. Având în vedere aceste lucruri cazările noastre din Andaluzia au fost:

1, Hostal La Casa de Enfrente – hostel în Malaga

Proprietatea Hostal La Casa de Enfrente este situată lângă Spitalul Carlos de Haya, la doar 2 km de orașul istoric Malaga și are un aer de hotel comunist de la noi, cu toate că e curat și condițiile sunt ok. Hostelul oferă o recepție cu program non stop, un bar și WiFi gratuit în întreaga proprietate. Aeroportul Malaga este situat la 9 km. Chiar în fața proprietății există stații de autobus și de taxi, iar stația de metrou Carranque se află la doar 500 de metri. Nu este restaurant în incinta proprietății, dar chiar lângă se găsesc câteva restaurante și inclusiv un supermarket.

Preț cazare: (44 euro) 205lei / noapte / camera fără mic dejun, cu parcare inclusă

2. Apartamentos Ronda Luz – apartament în Ronda

Am ales acest apartament pentru că părea super drăguț, modern și aproape de centru. Decorat simplu și cu gust, apartamentul nostru a fost situat la parter și am putut parca mașina noastră chiar în curte, deoarece era mică și a încăput. Din păcate am prins una dintre cele mai reci zile din februarie în Ronda, seara temperatura scăzând bine sub 10 grade C iar dimineață când ne-am trezit era doar 1 grad C. Aerul condiționat instalat în camere era și pe post de încălzire și cu toate că proprietarul ne-a asigurat că în max 15 min se va face cald în apartament, nu prea a fost așa. Iar de învelit seara, nici vorba de plapumă, doar niște paturi. Astfel că oricât de frumoasă baie am avut, nu am îndrăznit să facem un dus, cam așa rece a fost. Alt minus a fost proprietarul care ma așteptăm să ne ofere niște recomandări pentru locuri de vizitat sau de luat masa, pe când el doar ne-a indicat câteva site-uri pe care să intrăm și să alegem de acolo. Apropos Wifi-ul este bun în apartament. Totuși ca un plus putem spune, că a doua zi am rămas până spre după masă în Ronda, iar deși trebuia la ora 12 să predăm cheia, am putut să mai rămânem până la 13.

O cazare care nu o recomandăm iarna, în schimb în alt anotimp sigur e alegerea potrivită.

Preț cazare: (44 euro) 205lei / noapte / camera fără mic dejun, cu parcare inclusă

3, Hostal Jentoft – hostel în Sevilla

Hostelul este situat la 15min de centrul orașului, cu o recepție deschisă 24h. Spre deosebire de locația din Ronda, aici aerul condiționat a încălzit destul de bine camera și nu am avut probleme cu frigul. Cel mai bun lucru a fost garajul cu parcarea inclusă în prețul camerei, în schimb micul dejun era destul de sărăcăcios, doar un croissant și o băutură. Dacă vroiai mic dejun continental trebuia să plătești 2 Euro în plus de persoană, și nici acesta nu era mai bogat.

Preț cazare: (78 euro) 363lei / 2 nopti / camera cu mic dejun, cu parcare inclusă

Mic dejun continental: 2 euro / persoană

4. Santa Ana Hostal – hostel în Cordoba

Situată în inima cartierului evreiesc din Cordoba, această pensiune este situată la doar 5 min de celebra Mezquita, Mocheea – Catedrala din Cordoba și la 100m de Podul Roman. O locație drăguță, cu camere frumos decorate cu toate că dimensiunile camerei sunt puțin reduse. Personalul hostelului a fost tare amabil. Dezavantajul a fost lipsa micului dejun și a parcării.

Preț cazare: (40 euro) 186lei / noapte / camera fără mic dejun, fără parcare

Parcare în apropiere: 15 euro pentru 24h

5,Hotel Albero – hotel 1 stea în Granada

Hotelul Albero ne-a plăcut mult, situat la 3 stații de Alhambra dar cam departe de centrul orașului. Camera a fost mare, frumoasă și modernă. Personalul a fost super drăguț; dna de la recepție ne-a ajutat cu orice întrebare am avut. Noi am vrut să mergem la spectacol de flamenco și ne-a oferit o reducere la bilet, oferta fiind tare bună (studiasem de acasă prețurile). Parcarea era gratuită dacă vroiai să parchezi afară și numai în cazul în care doreai să parchezi în garaj se plătea în plus. Micul dejun era contracost și nu prea există locuri de luat masa în apropiere.

Preț cazare: (54 euro) 251 lei / noapte / camera fără mic dejun

Mic dejun: 3,8 euro / persoană

Total 7 nopți (2 nopți în Malaga, 1 noapte în Ronda, 2 nopți în Sevilla, 1 noapte în Cordoba, 1 noapte în Granada): 1415 lei / 2 persoane fără mic dejun. Toate locațiile au avut Wifi gratuit.

Citește și alte articole interesante despre Spania: