Situat în partea de vest a țării, înfruntând valurile oceanului Atlantic, Agadir este una din perlele Marocului, fiind denumit și “Miami” al Marocului. Puțin exagerat numele e drept, dar Agadir este cea mai nouă și modernă stațiune de coastă a Marocului. Orașul se mândrește cu 300 de zile de soare pe an, climat plăcut și are mai presus de toate o plajă splendidă de 10km oferind turiștilor vederi magnifice ale albastrului oceanului și posibilitatea de a te relaxa în cele mai bune condiții.

Note din istoria oraşului Agadir (CLICK pt. Info)
Chiar dacă este numit astfel după o cetate din secolul al XVI-lea situată pe o colină spre nord, orașul Agadir este nou. În 1960, orașul a fost practic distrus de două cutremure, un val și un incendiu, omorând 15.000 de persoane și lăsând 50.000 de persoane fără adăpost. Un oraș nou a fost construit, la sud de orașul vechi, dorindu-se să devină o stațiune în jurul golfului de nisip. Arhitectura modernă, bulevardele mari, cu arbori aliniați, piețe deschise și incinte pietonale contrastează cu străzile înguste ale unui oraș tradițional marocan.

Am plecat în jurul amiezii din Casablanca, transformând pe drum mașina în loc de luat masa ca să evităm să mai pierdem timpul la un restaurant. Obosiți după atâtea zile încărcate cu obiective de vizitat și cu un drum de 5 ore în față, abia așteptam să ajungem la ocean și să profităm de câteva zile de relaxare și plajă. Cert e că există autostrada de la Casablanca la Marrakech și ea se continuă de la Marrakech la Agadir, lucru care te face să uiți că ești in Africa.

1. Mogador al Madina

Am ajuns pe înserat la hotelul Mogador al Madina, care ne-a cucerit cu modul în care era construit în jurul unei grădini plină de flori, verdeață, arbuști de tot felul și copaci, în care se ascundeau păsărele, care ne încântau cu ciripitul lor în fiecare dimineață pe drumul de la camera la restaurantul hotelului. Mai multe despre hotel puteți citi aici.

2. Plaja

Hotelul l-am ales mai ales că era situat la 5 min de plajă. Ajunși la plajă, am descoperit că în funcție de hotelul la care stăteai, exista un loc cu șezlonguri ce aparținea de fiecare hotel din apropierea sau de pe malul oceanului. Bineînțeles că există și destul loc pentru cei care nu erau cazați la un astfel de hotel. Plaja promite de asemenea tot felul de activități inclusiv navigație, zbor cu parapanta, jet-ski și surfing.

Agadir este un oraș mândru, islamic, iar promenada sa leagă plaja de sfârșitul portului unde se află un deal gravat cu cuvintele “Allah, Rege, Țară” în arabă.

3. Portul

Una dintre atracțiile orașului este portul, care este aliniat cu apartamente, restaurante și rânduri de iahturi care strălucesc în lumina soarelui.

4. Valea păsărilor

Valea păsărilor este un parc de tip zoo amenajat între bulevardul Hassan II și bulevardul 20 August, fiind de asemenea și punct de plecare / finalizare pentru Petit Train d’Agadir. Grădina zoologică cuprinde multe păsări, de unde își trage și numele, iar intrarea este liberă. Este de asemenea un mod mai la îndemână și mai pitoresc de a merge din centrul orașului la zona de plajă.

Orar vizitare: Luni –  Duminică   10:00 AM –  7:00 PM

4. Kasbah

Cea mai bună vedere a orașului este de pe dealul unde se află Kasbahul, în capătul nordic al golfului. Kasbahul a fost construit în secolul al XVI-lea și este singurul monument istoric rămas în oraș.

Noi am aruncat o privire asupra orașului în drumul nostru spre Valea Paradisului, unde am făcut o excursie de o zi. Povestea excursiei o puteți citi aici.

Deschis spre ocean și lume, Agadir este un oraș perfect pe care îl recomandăm cu drag să vă relaxați și să vă bucurați de soare și plajă.

Vă invităm să vizionați rezumatul șederii noastre în Agadir în următorul filmuleț:
Citește și alte articole interesante despre Maroc: