Revelion în Austria

După un an agitat, cu mult de muncă și puțin concediu luat, sfârșitul anului m-a prins într-o localitate mică din regiunea Burgenland din Austria, situată la doar 750km de Cluj-Napoca: Bad Tatzmannsdorf. Stațiunea balneară clasică s-a dezvoltat într-o destinație de vacanță modernă, care se concentrează pe calitate și pe o combinație de vacanță relaxantă și mișcare. O gamă largă de spa-uri termale și saune pentru relaxare, activități pentru sănătate și exerciții fizice și o alegere de hoteluri care să se potrivească fiecărui buget, de la hotel sau pensiune confortabilăcu buget redus, la un hotel de lux pentru vizitatorul exigent, Bad Tatzmannsdorf oferă tot ceea ce își poate dori inima ta pentru o vacanță odihnitoare în sudul Burgenland-ului. „Încetinește și relaxează-te” este formula pentru a te simți excelent în Bad Tatzmannsdorf și eu am urmărit-o cu strictețe pentru o vacanță minunată aici.

Localitatea Bad Tatzmannsdorf este amintită încă din secolul al XVII-lea ca locație de spa, iar timp de generații, cele trei substanțe naturale de vindecare – apa minerală carbogazoasă, nămolul de turbă și apa termală – au fost utilizate cu succes pentru prevenirea, vindecarea și regenerarea diferitelor afecțiuni și constituie baza naturală pentru o gamă largă de tratamente terapeutice extrem de eficiente. Astfel Bad Tatzmannsdorf este principala destinație de wellness din Burgenland, iar spa-urile sale oferă cele mai bune tratamente, cel mai cunoscut spa fiind AVITA, care este deschis tuturor.  Consultă aici prețurile și orarul.

Pe lângă AVITA mai există multe hoteluri (vezi aici), ce sunt păstrate “secret” de către cei cărora le plac spa-urile termale, dar doresc să evite mulțimile asociate cu alte locații care oferă astfel de experiențe.

Dacă crezi că te vei plictisi de atâta stat și lenevit, poți să vezi aici o listă de locuri de vizitat în jurul orășelului Bad Tatzmannsdorf.

Noi am fost într-o zi la Bad Sauerbrunn și am luat masa la Restaurantul Dorfwirt, iar seara am vizitat localitatea Spitzzicken, unde în fiecare an, de Crăciun, întregul sat strălucește în lumină puternică. Cu multă dragoste, locuitorii își decorează casele cu mii de lumini. Majoritatea caselor din sat participă la această tradiție și toți cei care vin să viziteze Spitzzicken, vor intra cu siguranță în spiritul Crăciunului. Noi am fost încântați de ce am găsit aici.

Sau doar fă o plimbare pe zi sau la ceas de seară prin Bad Tatzmannsdorf, pentru a-ți lua doza de aer curat, ce te va face să dormi adânc.

Cazarea am ales-o într-un hotel micuț de familie, Hotel Zum Kastell, situat în centrul localității Bad Tatzmannsdorf, direct în parcul balnear. Hotelul a fost construit în 1970 pe locul fostului castel din Bad Tatzmannsdorf, de unde îi vine și numele. Începând cu 1991, acest hotel este deținut de familia Rehling ca afacere de familie, de aceea servirea este ireproșabilă, camerele curate și mesele generoase. Este unul din locurile în care te vei simți ca acasă.

Oferta de Crăciun și/sau de Revelion este una foarte bună și o poți consulta aici. Revelionul de aici începe în jurul orei 18 cu un bufet suedez, masa fiind deschisă cu un discurs ținut de Elisabeth Rehling, proprietara hotelului, iar seara este muzică live cu specific austriac. Trecerea în Noul An se marchează la ora 12 când diferite hoteluri din zonă organizează spectacolul cu focurile de artificii.

În limba germană, “Schwein gehabt” sau „a avea porc” înseamnă a fi norocos, iar a oferi porcușori făcuţi din zahăr și pastă de migdale este o tradiție de Anul Nou destinată norocului. Am primit și eu un astfel de porcușor din marțipan și sper să îmi poarte noroc tot anul!

Astfel am încheiat anul 2019 la relaxare și am început anul 2020 mai odihnită și cu forțe proaspete. Recomand cu drag oricând Bad Tatzmannsdorf, dacă vrei să scapi de stresul cotidian şi dacă ai nevoie să îți încarci bateriile. Vei găsi aici locul ideal 🙂 

La mulți ani 2020!